Terapie Complementară

Terapeutul abil tratează nu doar corpul fizic ci și cel energetic și emoțional. Manipularea osteoarticulară, presopunctura pe meridianele energetice, reflexoterapia, sonoterapia cu boluri tibetane sunt metodele de lucru care sunt aplicate personalizat. Poți fi sigur că ești pe mâini bune, și că vei fi tratat cu empatie, blândețe, profesionalism cu efecte benefice pe termen lung. 

În decursul anilor am selectat, însușit, practicat și îmbunătățit metode de terapie complementară care s-au dovedit a fi cele mai eficiente, cu rezultate semnificative pentru majoritatea afecțiunilor tratate atât pe plan fizic cât și psihic și emoțional.

Sonoterapie 

Sunetele au asupra noastră o putere de care de multe ori nici nu suntem conștienți. Trăim într-o mare de sunete, prea adesea asurzitoare, stridente, stresante, patogene. Există sunete care, selectate cu grija și livrate cu pricepere folosind instrumente adecvate, au însușirea miraculoasă de a face bine.

Sonoterapia este metoda holistica care induce relaxarea profundă și starea de bine, facilitează inițierea forțelor de autovindecare în corp și în suflet. În combinație cu orice alt tratament medical sau naturist amplifică efectele curative ale acestora indiferent de afecțiunea tratată.

Acționează la toate nivelurile

Frecvențele complexe ale undelor sonore vindecătoare străbat fiecare celulă, creând senzații plăcute, nemaiîntâlnite, elimină stresul și tensiunile din trup și suflet, restabilesc echilibrul fluxului energetic al corpului, activează sistemul imunitar, declanșează procesele de purificare și autovindecare, favorizează creșterea încrederii în sine și a creativității, facilitează trezirea energiilor spirituale. Detensionează musculatura, diminuează durerile, calmează tulburările digestive și spasmele abdominale.

Vacarmul, zgomotul in care trăim excită sistemul nostru nervos, ne face irascibili, induce o stare de anxietate latentă. Armonicele sunetelor și pulsațiile binaurale ale bolurilor tibetane gemene relaxează și liniștesc mintea, facilitează atingerea stării de conștiință Theta unde emoțiile captive se pot elibera, astfel se restabilește echilibrul energetic și chimic al corpului iar secreția crescută de endorfine stimulează imunitatea și accelerează vindecarea.

Vibrațiile bolurilor tibetane și ale gongului te duc pe tărâmul eternității – lipsit de timp și spațiu – unde experimentezi starea pură de a fi. Poți atinge stări de conștiință de nedescris ce se concretizează în liniște sufletească profundă.

Metoda, utilizată în India și Tibet de mii de ani, a fost adaptată stilului de viață occidental de către inginerul german Peter Hess. Peste 25 de ani de muncă de cercetare, experimente și practică, zeci de călătorii în India, Nepal și Tibet au fost necesare pentru elaborarea metodologiei sonoterapiei cu boluri tibetane.

Bolurile tibetane Peter Hess sunt realizate din aliajul a 12 metale, confecționate tradițional manual (cca. 40-50 ore de manufactură) în Nepal, și verificate minuțios în Germania.

În timpul ședinței bolurile sunt așezate în jurul și pe corpul celui tratat. Sunetele sunt provocate prin lovirea cu ciocănele de lemn/pâslă. Sunt folosite boluri de mărimi diferite, fiecare rezonează cu zone diferite al corpului tratat. Rezultă o adevărată simfonie pentru trup și suflet, se creează o armonie la nivelul fiecărei celule, vibrațiile risipesc tensiunile și eliberează energiile vindecătoare. 

Cum se desfășoară?

După o discuție preliminară de informare reciprocă clientul îmbrăcat confortabil se întinde relaxat pe saltea, terapeutul așează bolurile pe diferite puncte energetice ale corpului și împrejurul celui tratat. Frecvențele complexe ale undelor sonore vindecătoare străbat fiecare celulă, provoacă senzații plăcute, nemaiîntâlnite.

Fluxul sonor continuu a unei sesiuni durează aproximativ 45 de minute. Numărul și frecvența ședințelor se stabilește de comun acord funcție de necesități.

Informațiile referitoare la afecțiunile de care suferi, eventualele intervenții sau tratamente de care ai beneficiat sunt importante pentru stabilirea planului de acțiune. Atitudinea fiecăruia dintre noi este decisivă pentru reușită! 

O plimbare virtuală prin cabinet