CHIROPRACTOR

Chiropractorul ia durerea cu mâna. Prin manipularea atentă și competentă al oaselor corectează postura corpului, reface mobilitatea şi tonusul muscular şi contribuie la reducerea durerilor cauzate de: hernia de disc, subluxația vertebrelor sau al șoldului, a articulaţiilor umărului, cotului ori încheietura mâinii. Tratamentul nu este dureros manipularea este precedată de manevre specifice pentru relaxarea şi încălzirea musculaturii din zona afectată.

Cum știi că ai nevoie de un Chiropractor?

Atunci când:

  • nu te poți apleca sau îndrepta de durere;
  • rotirea trunchiului/capului este mult limitată; 
  • un picior pare “mai scurt” în comparație cu celălalt; 
  • observi asimetrii faciale sau posturale; 
  • ai zone tensionate și experimentezi mișcări sau posturi dureroase; 
  • ai dureri de cap sau de umăr; 
  • ai afecțiuni urinare, probleme menstruale, dureri ale picioarelor, lombosciatică;
  • ai tulburări de echilibru, de auz sau de vedere; 
  • te simți tot timpul obosită; 
  • îți scade brusc imunitatea sau puterea de concentrare.

În aceste situații îți recomand să te programezi cât mai repede la o ședință. Preventiv, pentru a-ți păstra sănătatea, vino la cabinet o dată pe an.

De ce apar aceste probleme? 

Cauzele principale a afecțiunilor musculo-scheletice sunt de regulă deplasarea unor vertebre, hernierea discului intervertebral, sau leziuni ale articulației coxofemurale. 

De cele mai multe ori problemele sunt provocate de stresul zilnic, fie el fizic sau emoțional, ori de suprasolicitarea sau accidentarea coloanei.

Sedentarismul, pozițiile vicioase, stresul vieții alerte, cauzează majoritatea tulburărilor biomecanice ale sistemului musculo-scheletic care, în timp, provoacă alte afecțiuni.

Asimetria bazinului este cea mai vizibilă consecință și, totodată, sursa tensiunilor și durerilor musculare și articulare. Ca efect apare cifoza sau scolioza ori hiperlordoza, contracția musculară prelungită și uzura prematură a articulațiilor.

Durerile de cap sau de umăr, problemele sinusurilor, amețeala sunt provocate de vătămarea coloanei din zona cervicală.

Tulburările din zona lombară și zona sacrală pot cauza afecțiuni urinare, probleme menstruale, hemoroizi, dureri ale picioarelor, lombosciatică.

 

Cum te ajut să scapi de dureri?

Ca prim pas, identific cauza posibilă a suferinței și stabilesc procedurile ce urmează să le aplic. 

Prin masajul musculaturii scheletice și manipulări adecvate ale articulațiilor, rectific sistemul osos, apoi verific și echilibrez tensiunile musculare prin presopunctură. 

Pentru mine este important ca tu să fii informat, tratat cât mai eficient, să te simți în siguranță și să pleci revigorat.

Informațiile referitoare la afecțiunile de care suferi, eventualele intervenții sau tratamente de care ai beneficiat sunt importante pentru stabilirea planului de acțiune. Atitudinea fiecăruia dintre noi este decisivă pentru reușită! 

Cum să vii îmbrăcat?

Ai nevoie de haine confortabile și lejere în care poți face gimnastică, îți recomand să-ți iei o pereche de pantaloni sport lungi și tricou, de preferat țesătură naturală și șosete curate. Avem vestiar unde te poți schimba.

O plimbare virtuală prin cabinet